Páros és jegyesfotózás

Páros és jegyes fotózásról általában

Nincs szükség különleges alkalomra ahhoz, hogy megörökítsd a szerelmeddel töltött
romantikus vagy épp a legjobb barátoddal, testvéreddel átélt önfeledt és vidám pillanatokat. Akár egy párt alkottok, akár baráti vagy testvéri szál fűz bennetek egymáshoz, én segítek nektek, hogy olyan emlékeket készítsetek, amelyeket érdemes megosztani.

Milyen előnyei vannak a jegyes fotózásnak és miért éri meg beilleszteni az esküvői
tervekbe?

  • A fotózás során megismerhetlek benneteket és a személyiségeteket, ami a későbbi közös munkát is gördülékenyebbé teszi.
  • Sokan nem szeretik, ha lencsevégre kapják őket, így ez a fotózás arra is lehetőséget biztosít, hogy a gátlások és félelmek oldódjanak valamelyest. Amikor pedig eljön az esküvő napja már profiként sokkal fesztelenebbül fogtok a kamera előtt állni.
  • Az esküvőn bemutatott fotósorozathoz is remek képanyagot szolgáltat egy vetítés/slideshow formájában.
  • A nagyszerű hangulat és a pozitív élmény garantált.

Fotózás helyszíne

A fotózás alkalmával előtérbe kerülhetnek azok a helyek, melyek a kapcsolatotok
szempontjából meghatározóak – a megismerkedés és az első randi színhelye, vagy csak egy számotokra kedves hely. Az esküvő helyszínét azonban semmiképp sem ajánlom, hiszen a nagy nap képei pont itt készülnek majd. Sok esetben meghittebb, romantikus hangulatot kölcsönöz egy vízparti naplemente, egy virágokkal beborított lugas vagy egy napsütötte rét. Én igyekszem majd megtalálni a nektek legmegfelelőbbet.

Fotózás menete

Megtörténik a kapcsolatfelvétel, melyet egy egyeztetés követ – ez történhet személyesen vagy telefonon is, ahogyan nektek kényelmesebb. A megbeszélés alkalmával rögzítjük a fotózás dátumát, kiválasztjátok a helyszínt, illetve beszélünk a szükséges kellékekről. Eközben minden felmerülő kérdést is megvitatunk. Maga a fotózás nagyjából 1,5-2 órán át tart. Az elkészült nyers képek közül kiválasztjátok a számotokra leginkább tetszőket, ezt követően bele vetem magam az utómunkába, ti pedig 2 héten belül kezetekben is tarthatjátok páros fotóitokat.

Ötletek és tippek a páros fotózáshoz

A fotósorozat igazából bármikor készülhet, mindegy, hogy pár hónapja vagy már több éve alkottok egy párt. Lehet ez egy emlékezetes közös program, egy születésnapi ajándék vagy épp a megismerkedésetek/évfordulótok napjának megünneplése. Az elkészült képekkel pedig büszkén díszíthetitek otthonotok falát, de akár fotókönyv formájában is jól mutatnak.

Ötletek és tippek – jegyes fotózáshoz

A jegyes fotózást általában a nagy nap előtt 3-6 hónappal érdemes tervezni. Az időpont megválasztása mellet nem hagyhatjuk figyelmen kívül az időjárást sem, hiszen sem az extrém meleg, sem a csípős hideg nem kedvez e tevékenységnek. Éppen emiatt nem árt egy „esőnapot” is a menetrendbe kalkulálnotok.

A jegyes fotózások alkalmával érdemes egy kicsit elrugaszkodni a megszokottól. Ez egy jó alkalom arra, hogy egy kicsit lazábbra vegyük a témákat és olyan helyszínek is visszaköszönjenek a képeken, amelyek esetleg elsőre meg sem fordulnak a fejetekben. Az öltözékedet a fotózás helyszíne is feldobja: esetleg a szabadban, egy parkban vagy egy buja erdőben? Beltéren? Otthon? Egy stúdióban? A választás a tiéd!

Ami az öltözéket illeti fontos, hogy jól érezzétek magatokat a választott ruhában. Sokat dob a képeken, ha egymáshoz öltöztök. Ilyenkor inkább szolid színeket válasszatok és lényeges, hogy ezek harmonizáljanak egymással.
„Nem rajongok azért, ha fotóznak.” – „Nem vagyok fotogén alkat.” – „Nagyon izgulok,
hogy fognak így jó képek készülni?”
Ilyen és hasonló mondatok gyakran elhangzanak a párok 1-1 tagjától, de aggodalomra semmi ok! A munkám lényege pontosan az, hogy ebben a szokatlan helyzetben / ezen az ingoványos terepen is vezesselek bennetek és segítsek leküzdeni minden nehézséget.

Mindenkinek van fotogén oldala, csak elő kell csalogatni. Ha rám bízzátok magatokat, az elkészült képekben sem kell csalódnotok!!

Árajánlatkérés